Nåh men alle de skønne mødregrupper giver anledninger til adskillige afskygninger af koldhævede boller. Jeg er vild med konceptet og er selv stor tilhænger. Men for at prøve noget andet, har jeg rodet mig ud i at bruge min hævekurv. Det skal lige siges, at den kurv har grinet af mig i flere år, men NU har jeg endelig taget mig sammen og har fundet frem til et par gode opskrifter, som jeg gerne vil dele med jer.
Denne gang står den altså på:
KOLDHÆVET FULDKORNSBRØD I HÆVEKURV..
DET SKAL DU BRUGE:
▪️5dl koldt vand
▪️Ca 20g gær (ikke mere i hvert fald)
▪️1,5-2 tsk salt
▪️5dl fuldkorns hvedemel (elsker den økologiske fra Gram Slot)
▪️7dl hvedemel (evt noget italiensk som fx tipo 00)
Se det var jo virkelig få ingredienser - og ting, som man altid har.
SÅDAN GØR DU:
▪️Rør gæren ud i vandet
▪️ I med resten
Rør det rigtig godt - bare fuld hammer på røremaskinen i minimum 5min.
Dejen skal være fugtig - ikke sådan man kan ælte den, dog stadig sammenhængende.
▪️Kom dejen i din hævekurv (der er dækket med mel). Dæk dejen med film. En alm form kan også bruges, her anbefaler jeg blot, at du kommer film i først.
▪️Stil dejen på køl 1-3 døgn
▪️Tag dejen ud fra køl en times tid før dem skal i ovnen - vend den ud på et stykke bagepapir.
▪️Bag brødet i ovnen på 225 grader i 15min
▪️Srue ned på 180 grader i 10min
Brødet skal gerne være lidt mørkt, så er der dømt sprød skorpe og lækker luftig midte 👌🏼
Jeg bager altid mine brød på en lavasten købt hos Årstiderne - den giver lige det sidste til afbagningen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar