fredag den 3. februar 2017

INSTAKAGE

Lige et meget kort indlæg - blot med en opskrift, som jeg efterhånden har lovet ud flere steder 🙉



Birgits brownie - til en stor bradepande.


Ingredienser:

350g smør (rigtig smør)

10,5dl sukker

4,5 dl hvedemel

4 tsk vaniljesukker

2 tsk bagepulver

14 spsk kakao

7 æg


  • Smelt smør og køl det lidt af (det skal ikke være brandvarmt)
  • Bland alle de tørre ingredienser: Sukker, hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og kakao
  • Tilsæt ​æg og det smeltede afkølede smør

 

  • Rør dejen godt sammen.
  • Læg bagepapir i bunden af bradepanden og hæld dejen i formen. (dejen er pænt tyk)
  • Bag midt i ovnen ved 175 C i 25-30 min (Når kagen ikke bobler op på midten mere er den færdig)
  • Kagen virker nærmest flydende, når man trykker på midten, men bare ud med den 😉
  • Kagen er kun bedre dagen efter eller to dage efter


Forslag til pynt:

0,5 L piskefløde

1 dl hindbær (gerne fra frost)

1 bakke blåbær

1 bakke jordbær

Chokolade-godter (fx maltesers, Toffife, Marabou eller andet)


  • Kog hindbær i 2min og stil det på køl
  • Pisk fløden godt
  • Bland fløde og hindbær, når hindbærren er KOLDE(ellers falder fløden sammen)
  • Pynt med alle de lækre sager
  • Server og nyd!