mandag den 6. januar 2014

NYHEDER FRA ROYAL COPENHAGEN

Bliver lige nødt til st dele med jer, at jeg her til afteb har set på RC's instaprofil, at der kommer nyt katalog LIGE OM HJØRNET og rygterne går på, at vi får det SORT RIFLET stel at se igen
Sort riflet termokrus
Sort riflet tallerken


Nytår 2013/2014

Det er efterhånden en tradition, at vi fejre nytår med gode venner. Vi har et vennepar, som har to børn og vi har fejret nytår sammen de sidste mange år. Det giver på en måde en dejlig ro, at holde sådan en aften med "ligesindede" - med det mener jeg, at der er en helt naturlig forståelse for, at man aldrig kan vide, hvad aftenen og natten bringer, når der er børn indblandet. Jeg ved selv fra før vi fik Olivia, at det kan være svært at forstå forældre, når man ikke selv har prøvet det. Vi har heldigvis rigtig mange skønne venner, som altid er søde, forstående og hjælpsomme.
Her følger lidt fra nytårsbordet og pynt i det lille hjem
Mine nye tallerkner fra Royal Copenhagen - Mega Mussel sort samt nye vinglas fra Spieglau

Vores fine plakater fra Kortkartellet blev også pyntet


Sjov kalender fra House Doctor, kan bl.a. købes herEn af mine DIY projekter - se blogindlægJeg tror det er tredje gang, at vi har bestilt vores nytårs menu ude fra og det er virkelige at anbefale. Der er sådan en dejlig ro over aftenen og ingen har følt, at de har haft travlt op til nytår. Vi har alle årene bestilt vores nytårs menu fra Slagter Stiller som er en del af kæden "Mad med mere" og vi har kun haft fantastisk gode oplevelser med maden. Hvert år laves der en lille film, som viser og beskriver, hvordan maden skal tilberedes og anrettes - virkelig en FED ide. Vi har givet 300kr/kuvert og det synes jeg er en passende pris. 
Årets menu bestod af:

APPETIZER:
- Crustader med vildtpaté og caviarcreme.


Her må jeg rose pateen til skyerne - så LÆKKER og smagfuld. Det var virkelig en appetizer og vi kunne knap nok vente med forretten. Vi nød appetizeren med en lækker boblevand til Dronningens nytårstale.

FORRET:
- Røget hellefisk, torsk med grov sennepsdressing, rødbedechips, tørsaltet bacon og rosmarinbrød


Igen en lækker forret - torskecremen var det rene mums, rødbedechipsene en crispy detalje, et ÆGTE tykt stykke velsmagende bacon og et LÆKKERT brød. Vi nød forretten mens børnene spiste deres hovedret - hjemmelavet forloren hare med dejlig brun sauce, kartofler og gulerødder fra ovnen. 

HOVEDRET:
- Rosastegt oksemørbrad og oksebryst braiseret i rødvin, knuste kartofler med krydderurter, rødvinssauce, sprød rulle med svampekompot og haricoverts


EN KLASSIKER med oksemørbrad til nytår - og jeg ved ikke hvad de gør ved det kød, men det smager himmelsk og er ubeskriveligt mørt. Kartoflerne var gode - de var lavet med estragon, god ide. 

DESSERT:
- Flødechokolade-mousse med knas. smørbagt luksus chokoladebrownie og chokolade "jord" med blåbær


Beskrivelse og billedet siger vist alt.

Jeg ville rigtig gerne have smidt jer et link, men menuen er desværre allerede fjernet fra deres hjemmeside. Men de bedste anbefalinger skal lyde fra os alle sammen
Vi nød aftenen til fulde og vores skønne datter sov nytåret (og hele aftenen) ind 
Jeg forsøgte virkelig at få et billede med hatten på, men det blev vi aldrig enige om :-)
Fest og farver
Min skønne kæreste gør sig klog på aftenenes lækre rødvin