søndag den 6. juli 2014

#blogevent_faarupsommerland

Jeg har rigtig meget lyst til, at fortælle jer om en DEJLIG SOMMEROPLEVELSE for os som familie.

Som jeg tidligere har nævnt, var min familie og jeg så heldige at deltage i et blogevent i FÅRUP SOMMERLAND med initiativ fra sødeste DIARY.DK

Fårup Sommerland har en særlig plads i mit hjerte fordi jeg har kommet der rigtig meget som barn og i SÆRDELESHED fordi jeg har været en del af personalets team i fem år. Jeg har derfor en særlig indsigt i, hvordan sommeren er struktureret for en Fårupmedarbejder og hvordan det er at være barn i FÅRUP. Noget jeg aldrig havde prøvet var, at være FAMILIE I FÅRUP - det har jer nu og det vil jeg gerne berette om.

Vi tog afsted til FÅRUP for præcis tre uger siden og dette var egentlig med meget få og små forventninger. De manglende forventninger skyldtes, at Olivia havde dårlige ører, hun havde en begrænset mulighed for at deltage i parkens mange altiviteter og det bliver hurtigt kedeligt at sidde i barnevognen, når man nærmer sig to år (link til indlæg omkring bløde børn) og dernæst var vi jo kun os tre, hvilket også begrænsede vores muligheder for at prøve ting.

VI HAVDE INTET MINDRE END EN FANTASTISK DAG!!!

For det første mødte jeg en række super søde og glade bloggere 

- tjek deres skønne sider ud og bliv klogere på nogle af Danmarks herlige børnefamilier:
Vi startede dagen med en præsentation af parken fra Niels Jørgen, en af Fårups prakledere, som har været med i mange år og så ved alt om Fårup - præsentationen gav ingen overraskelser for mig personligt, men en behagelig og spændende fortælling om Fårups historie og virke.
Dernæst mødte vi skovens dyr, en lidt nyere ting i Fårup, men bestemt en attraktion med stor popularitet hos mange børn (og voksne) 
Peter gik med Olivia i en LANG bue udenom de skønne dyr - de er stadig en for stor mundfuld for hende, selvom hun synes de er spændende.
Efter en fælles start på dagen, var der fri tøjler til, at vi som familie kunne gå på opdagelse i sommerlandet.

De gange vi har været i Fårup, har vi ofte gjort brug af det geniale koncept "grill selv", men vi havde simpelthen ikke nået at få handlet, da vores uge havde været lidt hektisk. Grill selv gør det muligt for alle at være med, da man ikke er forpligtet til at købe mad i parken. Dernæst er det bare super hyggeligt og helt op til den enkelte familie, hvor meget de ønsker at gøre ud af det. Vi kørte forbi området i tog og så, hvordan fædre hyggesnakkede over lækre bøffer og pølser ved grillområdet, ligesom mødre dækkede bord med både dug og blomster - ÆGTE SKOVTUR!


Peter nåede at smøre nogle rugbrødshapsere til Olivia, som hun spiste med velbehag inden sin middagslur

Noget af det bedste ved Fårup er, at man er inde i en skov og derfor har mulighed for at finde massere af hyggelige kroge, hvor der er ro og det var netop hvad vi fandt. Vi slog os ned ved kanosøen og fandt et lækkert sted i skyggen, hvor Olivia sov i sin barnevogn. Peter løb efter mad til os og vi lagde os i på et tæppe, hvor vi nød naturen, sommerlandet, hinanden og solen mens Olivia bare snorkene i vognen.

Da Olivia vågnede hyggede vi lige lidt mere på vores hemmelige sted og så på fisk og ænder
Efter Olivias lur besøgte vi børnetivoli - en fin lille afdeling i parken, hvor der gives plads til de mindste børn. Olivia følte sig meget stolt over at prøve karrusellen og det gjorde vi nogle gange 


Vi var også så heldige, at der var MGP i Fårup, da vi besøgte parken. 

Det var en KÆMPE SUCCES for Olivia, som klappede og dansede - både fra barnevognen og forældrenes arme og skuldre

Jeg synes det er dejligt at se, hvordan Fårup år efter år løfter sommerlandet til nye højder med forskellige nye aktiviteter og attraktioner - stor ros.
Efter sang, dans og klap var det istid

Fårup=IS og sådan er det bare. Vi har jo holdt meget igen i forhold til Olivia og sukker - hun får det faktisk aldrig - kun hvis det indgår naturligt som i fx frugt. Men vi har også fundet ud af, at hun begynder at vise interesse for de ting vi spiser og dermed også de usunde ting (ja desværre hopper vi også i de fælder) og hun får derfor lov at smage lidt hist og her. Vi er bange for, at det går galt den dag hun selv kan vælge, hvis vi holder hende væk fra alt med sukker. Apropos fælde - ja så hoppede Peter jo liiiige i og købte et fantastisk børnebæger med is til Olivia - hun smagte tre skefulde og så ville hun ikke have mere. Netop derfor er det GODT, at der ude i skoven også finde sunde alternativer - vi besøgte frugtboden og Olivias appetit var tilbage 


Vi brugte eftermiddagen på at nyde vejret og komme rundt i hele parken. Peter og jeg fik hver en tur i den nye ORKAN, som er en fed rutsjebane, der bl.a. fører én under vand - igen var der tager højde for alle typer af gæster og vi smuttede i "single rider" køen og kom til med det samme - helt perfekt.

Dagens sidste attraktion blev det KLASSISKE TOG, som bare er lige hyggeligt hver gang. Olivia var stor fan og følte sig igen særlig, da hun sad i vognen og holdte godt ved samtidigt med hun sugede til sig af sommerlandet.

Aftensmad (det er vel sommerferietid) til Olivia

Og så gik turen mod Aalborg.

KÆRE FÅRUP SOMMERLAND OG DIARY mange mange tak for en dejlig dag! Jeg vil anbefale ALLE børnefamilier (og alle andre) at besøge denne unikke park. Her er plads til alle -  gode attraktioner og fantastisk personale er de ord jeg står tilbage med.

1 kommentar:

  1. Hej Lise.

    Nu er jeg klar over, at det er et stykke tid siden du har postet indlægget - men jeg måtte lige lægge en lille kommentar. Hvor er Olivia bare lækker-smækker!! Så yndig :-)
    Dejligt, at I havde en dejlig dag i Fårup - det er bare en skøn park!

    Knus Mette

    SvarSlet